Snapdeal, Teslimatları Robotlar Kullanarak Test Ettiğini Ve Başarılı Olduğunu Söylüyor

16 Eylül 2020

Hindistan’ın üçüncü en büyük e-ticaret oyuncusu Snapdeal, e-ticaret teslimatları için robotları başarıyla test ettiğini söyledi. Snapdeal, "sterilize edilmiş" paket teslimatı için otonom taşımaya geçmeye yönelik Ottonomy IO ile ortaklık kurdu.

Delhi NCR'deki robot teslimatı için test çalışması sırasında robotlar, yerleşim yerlerinin girişlerine yerleştirildi. Teslimat görevlisi paketi robotun içindeki bir bölmeye yerleştirdi. Robot daha sonra yerleşim haritasını kullanarak ürünleri müşterinin kapısına teslim etti.

Şirket, bu robotların ayrıca "teslimat yerine giderken paketi dezenfekte etmek" için ultraviyole aydınlatma ile donatıldığını söylüyor.

Snapdeal, geleceğe yönelik olarak yeni yetenekler geliştirmek için yapay zeka ve makine öğrenimine büyük yatırım yaptığını da söyledi. Snapdeal sözcüsü "Teslimat robotlarının büyük ilçelerde, kurumsal kampüslerde ve diğer yönetimli yerleşim ortamlarında e-ticaret teslimatları açısından benzersiz bir rol oynayacağına inanıyoruz. Robotik araçlar aracılığıyla temassız teslimat, alışveriş yapanlar için daha güvenli ve uygun bir gelecek inşa etmenin bir adımıdır ” ifadelerinde bulundu.

Zomato, Swiggy, Dunzo gibi firmaların drone teslimatlarını denediği bu süreçte Snapdeal da bu geliştirmeleri yapıyor. Haziran ayında, Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü (DGCA), Zomato, Swiggy, Dunzo gibi teslimat şirketlerine teslimatlar için görüş hattı ötesi (BVLOS) droneları test etmeye başlamaları için resmi onay verdi.

Uzun zamandır heyecan verici ve hakkında çok konuşulan bir girişim olan "robotla teslimat", son zamanlarda küresel olarak da yükselişe geçti. Küresel e-ticaret devi Amazon, Amazon Scout adlı otonom teslimatlar üzerinde çalışacak yeni bir ekip oluşturdu. Ottonomy IO'nunki gibi bu robotlar da kaldırımlarda ilerleyerek paketler teslim edebilecek.

COVID-19 salgını temassız teslimat ihtiyacını hızlandırırken, Hindistan'da robotla teslimatların başarıya ulaşmasının, altyapı ve politikada büyük bir revizyon gerektirdiğini belirtmekte fayda var.

Kaynak: businessinsider.in web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü