Soğutmalı Kamyonlar, Singapur'un Çin Elektrikli Araç Pazarına Girişinde Avantaj Sağlayabilir

19 Eylül 2023

Gıda ve ilaç dağıtımına yönelik tamamen elektrikli soğutmalı kamyonlar, Singapur merkezli bir girişime, Çin elektrikli araç (EV) pazarına girme avantajı sağlayabilir.

Şirket kurucusu Liu Yuqiang, Singauto Technology'nin ilk EV soğuk hava depolu kamyon modelini Pekin'de düzenlenecek bir etkinlikte tanıtacağını söyledi. Şirketin 20 milyon dolarlık ilk finansman turunu tamamladığını da sözlerine ekledi.

Liu, şirketin yeni kamyonu S1 için halihazırda 20.000 ön siparişe sahip olduğunu ve Güneydoğu Asya'daki küçük ama hızlı büyüyen elektrikli araç pazarını hedef alacağını söyledi.

Şirket, S1'in, kamyon tam yüklü olduğunda 270 km (168 mil) menzil sağlayacak şekilde tasarlanmış, dünyanın en büyük batarya üreticisi olan Çinli CATL şirketi tarafından sağlanan 85 kilowatt saatlik bir bataryaya sahip olacağını açıkladı.

Liu, aracın tasarımı, mühendisliği ve üretimi kısmen dış kaynaklardan sağlandığı için Singauto'nun 30.000 adet kamyon satışıyla kârlı hale gelebileceğini söyledi.

Launch Design kurucusu Wang Xun'a göre, eski otomobil üreticilerinin sıfırdan yeni bir araç geliştirmek için iki veya üç yıla ihtiyacı olsa da, Çin'in EV endüstrisi, S1 de dahil olmak üzere bu süreyi 15 ila 18 aya indirmeyi başardı.

Liu, Singauto'nun soğuk zincir lojistiğinde hedeflenen bir segmente odaklanmasının, bu yıl kârlılığı azaltan bir fiyat savaşına dahil olan Çin'deki EV üreticilerinden daha iyi bir rekabet konumu sağladığını belirtti.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü