SSAB’nın Finlandiya’daki Üretiminde Kazançları Etkileyen Grevler

19 Aralık 2019

Finlandiya’da bir dizi sendikanın yeni toplu iş sözleşmesi görüşmeleri ile birlikte düzenledikleri grevlerin SSAB Avrupa'nın (SSAB, İsveç, Finlandiya ve ABD'deki tesislerinde çelik üretimi gerçekleştiren şirket olup merkez ofisi İsveç’in başkenti Stockholm’dedir. Ç.N.) dördüncü çeyrek kazancını 250 milyon İsveç Kronu’na kadar düşüreceği öngörülüyor.

Sanayi işçileri sendikası, meslek iş sendikası ile mesleksel ve yönetsel personel sendikaları federasyonu tarafından Raahe ve Hämeenlinna kentlerindeki tesislerde düzenlenmiş olan grevler 9 Aralık’ta başlamış ve 11 Aralık’ta sona ermişti.

SSAB şirketi, “Finlandiya Elektrik İşçileri Sendikası, Raahe ve Hämeenlinna'daki tesislerde greve devam ediyor ve daha fazla endüstriyel faaliyet riski var. Buna ek olarak, SSAB’nin Avrupa operasyonları üzerinde, diğer şeylerin yanısıra, bazı sendikaların süre yasağını öne sürmesi gerçeğinden dolayı olumsuz etkileri oldu. Raahe’deki yüksek fırınlardan biri, elektrik işçileri grevi nedeniyle planlanandan bir hafta öncesi olan Kasım ayı başında devre dışı bırakılmıştı ve yılsonuna kadar devre dışı kalacak.” açıklamasında bulundu.   

Kaynak: Steelguru web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
YayInlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü