Stellantis, Araç İçi Yazılım Geliştirmeyi Bir Güne İndirmek için Amazon Bulutu Kullanıyor

10 Ocak 2024

Stellantis, Amazon'un bilgi işlem gücünü ve BlackBerry teknolojisini kullanarak, araç kontrollerinin ve sistemlerinin yeni sürümlerini aylar yerine bir günde oluşturup test etmek için bir "sanal kokpit" geliştirdiğini açıkladı.

Satışlara göre dünyanın en büyük üçüncü otomobil üreticisi ve Amazon, 2022 yılında Stellantis'in araçları için yazılım tabanlı ürünler geliştirmek ve düzenli kablosuz güncellemeler sağlamak amacıyla Amazon Web Hizmetlerini kullanması için bir ortaklık yaptığını duyurdu.

Eski otomobil üreticileri, çok kısa sürede yeni modeller üretebilen Çinli elektrikli araç üreticilerinin araç geliştirme döngülerini hızlandırma baskısı altında.

Çinli EV üreticileri aynı zamanda araç içi bilgi-eğlence sistemi ve yazılım üretmede de öncülük yaparak arabalarını tekerlekli akıllı telefonlara dönüştürdü.

Stellantis ayrıca belirli bir marka ve araç hakkında müşteri geri bildirimlerini hızlandırabileceğini ve "sürücünün deneyimini optimize etmek için gerçek zamanlı değişiklikler yapabileceğini" belirtti.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü