Stellantis Ve Toyota Firmaları Arasındaki Ortaklık Çerçevesine Yeni Bir Proje Daha Ekleniyor

30 Mayıs 2022

Otomotiv firması Stellantis tarafından 30 Mayıs Pazartesi günü yapılan açıklamada, Toyota Motor Avrupa (TME) ile mevcut ortaklıklarının çerçevesini genişleterek, elektrikli ve benzinli olmak üzere iki ayrı versiyonu olan yeni bir ticari kamyon projesini de iş birliği alanına dahil etmeyi planladıkları bildirildi.

Kamyoneti Stellantis’in üreteceği ve Toyota markası altında pazarlanmak üzere Toyota’nın Avrupa kolu olan TME’ye göndereceği açıklandı. Üretimlerin Stellantis’in Polonya ve İtalya’daki iki ayrı fabrikasında gerçekleşeceği öğrenildi.

Yeni tasarım olan bu büyük ebatlı ticari kamyonetin 2024 yılının ortalarında trafiğe çıkmasının hedeflendiği ve TME’nin bu segmentteki bir aracı ilk kez piyasaya süreceği açıklandı.

Bu anlaşmayla, iki firma arasındaki ortaklığın daha da genişleyeceği ve hali hazırda Peugeot, Citroen ve Fiat markaları altında büyük kamyonetler üretmekte olan Stellantis’in İtalya’daki fabrikasının daha verimli çalışacağı belirtildi.

Otomotiv firmaları nakliye sektörünün artan talebini karşılamak için son zamanlarda özellikle kamyon ve kamyonet üretimindeki maliyetlerini azaltmak amacıyla birbirleri için karşılıklı üretim yapma kapsamında anlaşmalar imzalıyorlar.
  
Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü