Sumitomo Chemical Polipropilen Bileşikleri İşini Türk Şiketini Satın Alarak Büyütüyor

07 Ağustos 2019

Sumitomo Chemical, Polipropilen'in (PP) dünya çapındaki gelişimini daha da ilerletmek amacıyla, Sumitomo Kimya'nın bir iştiraki olan Sumika Polymer Compounds Europe Ltd. aracılığıyla Emas Plastik A.Ş.'yi ve bağlı şirketlerini ("Emas Grubu") satın aldı. 

PP bileşikleri, sentetik kauçuk, cam elyafı veya inorganik dolgu maddeleri gibi dolgu maddelerinin PP'ye yoğurulmasıyla üretilen, otomobil tamponları, iç bileşenler veya beyaz eşya aletleri için hedef uygulamalara göre darbe dayanımı veya sertlik gibi parametreleri geliştirmek için PP içine konulan yüksek performanslı malzemelerdir. Türkiye, birçok otomobil ve beyaz eşya üreticisi için Avrupa'ya ihracat yapmak için büyük bir üretim üssüdür. Türkiye'deki PP bileşiklerine yönelik taleplerinin, önümüzdeki yıllarda güçlü bir şekilde büyümeye devam etmesi bekleniyor.

Emas Grubu, Türkiye'deki PP bileşikleri için en büyük üretim kapasitelerinden birine sahiptir. Ayrıca, sanayi sonrası plastik tedariki konusundaki gücüyle Türkiye'de geri dönüşümlü PP bileşiklerinin en çok satanıdır. Bu devralmayla, Sumitomo Chemical, Türkiye'deki otomobil ve beyaz eşya üreticileri için üretim ve pazarlama ağını geliştirecek ve çevre bilincinin çok yüksek olduğu Avrupa'daki geri dönüştürülmüş malzemelerden üretilen ürünlere artan talebe cevap verecektir.

Sumitomo Chemical, müşteri gereksinimlerine daha hızlı yanıt verebilmek için global PP üretim ve pazarlama ağını geliştirerek işlerini daha da genişletmek için çalışmaya devam edecektir.

Kaynak: Chemical Online web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü