Süt Endüstrisi Enerji Krizi: Neden İleri Teknoloji Çözümdür?

27 Nisan 2023

Enerji krizi, Birleşik Krallık ve Avrupa'daki sektörlerin etkilenmesiyle her zaman var olan bir tehdittir. Gıda üretim endüstrisi bu artışlardan nasibini almaktadır.

Sonuç olarak, enerji krizi üretim maliyetlerinin artmasına neden olmuş ve hatta bazı mandıraların ve gıda işleyicilerin ayak uyduramayacak şekilde tamamen kapanmasına yol açmıştır.

Avrupa Süt Kurulu, AB'yi süt çiftlikleri, süt işleyicileri ve süt üretim zinciri ve gıda üretim sektöründeki diğer paydaşlar için enerji fiyatlarına üst sınır getirilmesi de dahil olmak üzere süt ve gıda üretimi sektörlerine yönelik tedbirler uygulamaya çağırdı.

Yine de birçok mandıra çiftçisi, enerji maliyetlerindeki artışla hala başa çıkamıyor ve bunun en önemli ancak gözden kaçan nedeni, üretim süreçlerinin güncelliğini yitirmiş olmasıdır. Teknolojideki ilerlemenin cevap olduğu kurumsal değişikliklere ihtiyaç bulunmaktadır.

Her seviyedeki süt ürünleri üreticisi, daha sürdürülebilir uygulamalara doğru adımlar atmalı ve yüksek enerji talebi olanlardan uzaklaşmalıdır.

Kaynak: thecattlesite
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü