Suudi Arabistan Dünyaya Elektrikli Araç Bataryaları Tedarik Etmeye Hazırlanıyor

09 Kasım 2023

Suudi yetkililer ihracatı çeşitlendirmek ve yerli otomobil endüstrisini geliştirmek için elektrikli araçlar (EV) için batarya üretiminde önemli bir merkez olmayı hedefliyor.

Yatırım Bakanı Khalid Al-Falih, Bloomberg’e verdiği mülakatta Suudi Arabistan'ın Orta Doğu'da otomobil üretimi için bir bağlantı noktası oluşturma planlarının bir sonraki adımının elektrikli araç bataryalarının üretimine yatırım yapmak ve hidrojenle çalışan araçlar üretmek olduğunu söyledi.

Falih çarşamba günü Singapur'da düzenlenen Bloomberg Yeni Ekonomi Forumu’nda yaptığı açıklamada elektrikli araç bataryalarının küresel tedarik zincirinde önemli bir üretim fırsatı olacağını belirtti.

Veliaht Prens Muhammed bin Salman'ın ülkenin hidrokarbona yönelik ihracatını çeşitlendirme programının üzerinden yedi yıl geçmesine rağmen, ihracatının %90'ından fazlasını petrol ve petrokimya ile plastik gibi yakın türevlerine dayandıran bir ekonominin çeşitlendirilmesinde kaydedilen yetersiz ilerlemenin ardından üretime odaklanılıyor.

Kaynak: The Edge Malaysia
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü