Suudi Arabistan, Gelecek Yıl Beş Yeni Maden Arama İzin Belgesini İhaleye Çıkaracak

01 Kasım 2022

Suudi Arabistan Madencilik Bakanı Pazar günü (30/10/2022) yaptığı açıklamada, Suudi Arabistan'ın gelecek yıl yerli ile uluslararası yatırımcılara yönelik olarak bakır, çinko, kurşun ile demir rezervlerini içeren beş yeni maden arama izin belgesini ihaleye çıkarmayı planladığını belirtti.

Bakan Bandar Alkhorayef’in yaptığı açıklamada, Madencilik Bakanlığı’nın Umq, Jabal Idsas, Umm Hadid, Jabal Sahabiyah ile Ar Ridaniyah'daki maden alanlarında maden arama izin belgeleri dağıtımı için ihale süreci başlatacağı belirtildi.
İzin belgeleri, geçen yılın Ocak ayında yürürlüğe girmiş olan ve ülke ekonomisini hidrokarbonlardan uzaklaştırma çabalarının bir parçası olarak sektördeki yabancı yatırımları hızlandırmayı amaçlayan yeni yasa kapsamında verilecek.

Riyad'ın petrole dayanmayan bir ekonomi oluşturma çabaları, alüminyum metalinin ana bileşeni olan fosfat ile birlikte altın, bakır, uranyum ile boksit gibi çeşitli maden kaynaklarının kullanılmayan geniş rezervlerinin madenciliğine doğru bir geçişi içermekte.

Suudi Arabistan Ülke Yönetimi, krallık topraklarındaki işletilmeyen maden rezervlerinin 5 trilyon Suudi Arabistan Riyali (1,33 trilyon ABD Doları) değerinde olduğunu öngörüyor.

Kaynak: miningweekly
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü