Suudi Arabistan ve İspanya’dan Savunma Sanayinde Ortak Girişim

13 Eylül 2019

Suudi Arabistan’ın resmi haber ajansı SPA kaynaklı bir haberde, Suudi Arabistan ile İspanya arsında savunma sanayi alanında bir ortak girişim anlaşması imzalandığı bildirildi.

Hafta boyunca Londra’da devam etmekte olan savunma sanayi fuarında bir araya gelen iki ülke temsilcilerinin burada anlaşmaya imza attıkları öğrenildi.

Ajansın verdiği haberde, ortak girişimin kamu sermayeli Suudi Arabistan Askeri Sanayi (SAMI) şirketi ve yine kamu sermayeli bir askeri gemi inşa şirketi olan İspanyol Navantia arasında olacağı belirtildi.

Anlaşma kapsamında Navantia tarafından deniz kuvvetleri için geliştirilen muharebe yönetim sistemlerinin Suudi Arabistan donanmasındaki korvet gemilerine entegre edileceği öğrenildi. Buna ek olarak, sistem mühendisliği, donanım tasarımı, yazılım, simülasyon ve modelleme gibi alt konuların da işbirliği kapsamında olduğu bildirildi.

SAMI ve Navantia şirketleri geçen sene de Suudi donanması için beş adet korvet gemisinin ortak üretimi konusunda bir anlaşmaya imza atmışlardı.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü