Suzuki Motors Hindistan’daki Fabrikasına 1,37 Milyar Dolarlık Bir Yatırım Planladığını Açıkladı

31 Mart 2022

Suzuki firmasından 20 Mart Pazar günü yapılan açıklamada, Hindistan’daki fabrikalarının elektrikli araç ve batarya üretebilir şekle dönüştürülmesi amacıyla 1.37 milyar dolar tutarında bir yatırım planladıkları bildirildi.

Suzuki’nin Hindistan’daki faaliyetleri açısından bunun ilk elektrikli araç yatırımı olduğu ve ülkenin petrole bağımlılığını azaltmak ve özellikle büyük kentlerdeki hava kirliliği ile mücadelesindeki resmi stratejisine paralel olarak atılmış bir adım olduğu belirtildi.

Geçtiğimiz Cumartesi günü Hindistan’ı ziyaret eden Japonya Başbakanı Fumio Kishida da önümüzdeki beş yıl boyunca Hindistan’a 42 milyar dolar tutarında yatırım yapmayı hedeflediklerini açıklamıştı.

Suzuki’nin Hindistan’daki ortaklığı olan Suzuki Gujarat Private adlı firmanın, 2025 yılına kadar yaklaşık 350 milyon dolarlık bir yatırımla batarya üretim kapasitesini arttıracağı ve ayrıca bir fabrika kurulumu için bir milyar dolar daha harcanacağı açıklandı.

Suzuki Motor İcra Kurulu Başkanı Toshihiro Suzuki, Hindistan pazarındaki küçük binek otomobilleri tamamen karbon nötr standartlarında üretmeyi hedeflediklerini belirtti.

Hindistan pazarında halihazırda en çok elektrikli araç satışını gerçekleştiren firmanın Tata Motors olduğu ve Mahindra ile TVS Motors firmalarının da rakipler olarak elektrikli araç piyasasında yeni atılımlar yapmayı planladıkları öğrenildi. 

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü