Tayland, İki Yıl İçerisinde Lityum Üretmeyi Hedeflerken Elektrikli Taşıt Aracı Hedeflerini de Yükseltiyor

25 Ocak 2024

Ülke yönetiminden ve firma yetkililerinden projeye katılanlara göre Tayland, ülkenin güneybatısındaki bir madenden yaklaşık iki yıl içerisinde lityum çıkarmaya başlamayı, ayrıca bölgesel elektrikli taşıt aracı üretim merkezi olma hedefini yükseltmeyi umuyor.

Rengi gümüş metalinin rengine benzeyen, beyaz element olarak adlandırılan lityum, elektrikli taşıt aracı bataryalarının üretimi için girdi durumundaki önemli bir metal olup Tayland’da lityum madenlerinin açılması ülkeyi diğer büyük üretici ülkelerle karşılaştırıldığında benzersiz bir konuma yerleştirecektir. Çünkü sözkonusu gelişme Çinli otomobil üreticilerinin aynı zamanda Tayland’a 1,44 milyar ABD Doları tutarında yatırım sözü vermeleri de içerisinde olmak üzere ülkede üretim endüstrisinin gelişmesine katkı sağlayacaktır.

Pan Asia Metals madencilik firması, Tayland'ın Phang-Nga eyaletindeki potansiyel Reung Kiet ile Bang I Tum maden sahalarını kapsayan Reung Kiet projesi için Mart ayında (2024) Tayland ülke yönetimine madencilik izin belgesi başvurularını sunmaya hazırlanıyor.

Firmanın Yönetim Kurulu Başkanı aynı zamanda Genel Müdürü Paul Lock, Reuters Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada, firmasının, 2026 yılı başlarında Reung Kiet projesinde kimyasal lityum üretimine başlaması konusunda "iyimser" olduğu yorumunda bulundu.

Kaynak: Miningweekly
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü