Tayland, Ülkede Elektrikli Araç (EV) Endüstrisini Geliştirmek İçin Toyota İle Birlikte Çalışacak

09 Kasım 2023

Tayland Başbakanı Srettha Thavisin, Toyota yöneticileriyle yaptığı toplantı sonrasında ülkede elektrikli araç (EV) endüstrisini geliştirmek için Toyota ile birlikte çalışacaklarını söyledi.

Hükümet tarafından yapılan açıklamada, Toyota’nın, özellikle kamyonet ve eko-otomobiller başta olmak üzere Tayland’ın otomotiv endüstrisinde potansiyel gördüğü belirtildi.

Açıklama, Toyota’nın Tayland pazarında Çinli rakipleriyle artan rekabetle karşı karşıya olduğu ve elektrikli araç satışlarını artırmak amacıyla ilk elektrikli pikap aracını Tayland’da test etmeyi planladığı bir dönemde geldi.

Toyota ve Honda gibi Japon firmaları tarafından büyük bir üretim ve ihracat üssü olarak kullanan ve dünyanın en büyük onuncu otomotiv üretim merkezi olan Tayland’da otomotiv piyasasına Japon firmalar hâkim.

Tayland, 2030 yılına kadar yıllık 2,5 milyon araç üretiminin üçte birini elektrikli araçlara dönüştürmeyi hedefliyor.

Geçtiğimiz hafta Hükümet, hızla artan satışlar nedeniyle elektrikli araç alımları için tüketiciler sunduğu sübvansiyonunu azalttı.

İkinci çeyrekte Güneydoğu Asya'daki tüm EV satışlarının yaklaşık yarısı Tayland’da gerçekleşirken, en çok satış yapan firmalar BYD ve Great Wall Motor gibi Çinli markalar oldu.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü