Tayland’da Otomobil Satışları Temmuz Ayında %24.8 Oranında Geriledi

21 Ağustos 2020

Tayland Sanayi Federasyonu (FTI) tarafından 20 Ağustos 2020 tarihinde yapılan açıklamada, Temmuz ayında yurt içi otomobil satışlarının bir önceki yıla göre %24.8 oranında azaldığı bildirildi. Art arda on dört aydır düşüşle kapanmakta olan otomobil satışları Temmuz ayında 59,335 adet olarak gerçekleşti. Satışlarda yaşanan sert düşüşün koronavirüs salgının iç talep üzerinde yaratmakta olduğu ağır baskı nedeniyle gerçekleştiği belirtildi.

Aylık kıyaslama ölçeğinde bakıldığında ise Temmuz ayındaki satış rakamlarının Haziran’a göre %2.28 oranında bir artış kaydettiği belirtilerek, Temmuz ayı başından itibaren karantina tedbirlerin gevşetilmesi ve aynı ay gerçekleşen Tayland Otomobil Fuarı’nın satışlara olumlu etki ettiği ifade edildi.

Tayland’da Haziran ayında otomobil satışlarında yaşanan düşüş ise, bir önceki yılın aynı dönemine göre %32.6 oranında gerçekleşmişti.

Tayland hali hazırda büyük ölçekli küresel otomobil üreticisi firmaların bölgedeki üretim ve ihracat üssü olma özelliğini taşıyor.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü