Tayland’ın Sanayi Sektöründe Piyasa Güveni Azalmaya Devam Ediyor

11 Mart 2022

Tayland Sanayi Federasyonu (FTI) tarafından 10 Mart Perşembe günü yapılan açıklamada, virüs salgınının tekrar tırmanışa geçmesi, petrol fiyatlarındaki ani sıçrama ve Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin yarattığı belirsizlik nedenleriyle Şubat ayında ülkedeki sanayi firmalarının piyasa güveninde ciddi oranda azalma olduğu belirtildi.

Yapılan açıklamada, Ocak ayında 88,0 puan olan sanayi şirketleri güven endeksinin Şubat ayında 86,7 puana gerilediği bildirildi.

İç ve dış ekonomik koşullar ve oynak döviz kurları da dahil olmak üzere, şirketlerin ankette sorgulanan her konu hakkında endişe yaşadıklarını belirten Konfederasyon Başkanı Supant Mongkolsuthree, sanayi firmalarının büyük çoğunluğunun artan üretim maliyetlerinden şikayet ettiklerini söyledi.

Tayland hükümetine de çağrıda bulunan FTI, seyahat yasaklarının gevşetilmesi, bir takım ek tedbirlerin yürürlüğe konularak vergi ve kesintilerin azaltılması yoluyla, artan enerji fiyatları konusunda firmalara destek olunması talebinde bulundu.

Tayland’ın sanayi, bankacılık ve ticaret sektörlerini temsil eden birleşik ekonomi grubu tarafından Mart ayı başında yayınlanan bir raporda, 2022 yılı için %3 ila %4,5 arasında olan ekonomik büyüme hedefi, %2,5 ila %4,5 aralığına çekilmişti. 2021 yılında Tayland’da ekonomik büyüme %1,6 oranında gerçekleşmişti.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü