Tayvan’ın En İyi Çip Tasarımcısı Mediatek, 'Hızla' Otomobillere Ve Yapay Zekaya Odaklanıyor

02 Mayıs 2023

Tayvan'ın en büyük çip tasarım şirketi MediaTek, tüketici elektroniği talebinin azalmasına neden olan arz bolluğu, enflasyon ve makroekonomik belirsizlikle karşı karşıya kalındığından, otomobillerde kullanılan çiplere ve yapay zeka bilgi işlemine daha fazla kaynak ayırmayı planlıyor.

MediaTek’in CEO'su Rick Tsai, "Kaynaklarımızı hızlı bir şekilde otomotiv ve bilgi işlem alanlarına kaydırıyoruz çünkü bu alanlar önümüzdeki üç ila beş yıl içinde büyümemizi sağlayacak" açıklamasında bulundu.

Tsai, MediaTek'in yapay zekaya yoğun bir şekilde yatırım yaptığını çünkü şirketin odaklandığı yeni alanların bilgi işlemle ilgili olduğunu söyledi. Otonom araçların geliştirilmesi için yapay zeka çiplerine ihtiyaç duyulduğunu belirtti.

Bununla birlikte akıllı telefon talebi ilk çeyrekte durağanken, şirket bu yıl içinde toparlanma bekliyor.

Tsai, "Akıllı telefonlar gibi belirli tüketici elektroniklerine olan talep beklediğimizden daha zayıf. Müşteriler talep konusunda temkinli olmaya devam ettikçe gelirimizin ikinci çeyrekte yatay bir seyir izlemesini ve ikinci yarıda iyileşmesini bekliyoruz." açıklamasında bulundu.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü