Tayvanlı Çelik Üretim Devi China Steel Corp. (CSC) Çelik Fiyatlarına Zam Yapacak

11 Mart 2019

Taipei Times gazetesinde yayınlanan bir habere göre Tayvanlı dev çelik üreticisi CSC (China Steel Corporation) artan maliyetleri yansıtmak amaçlı olarak önümüzdeki çeyrekte ürün fiyatlarına zam yapacağını bildirdi.
 
Sıcak haddelenmiş sac ve ruloların fiyatları ton başına 490 ABD Doları soğuk haddelenmiş sac ve ruloların fiyatı ton başına 300 ABD Doları artıyor. Şirket ayrıca elektro galvanizli sac fiyatlarını ton başına 300 ABD Doları, elektrik saclarını ton başına 300 ABD Doları ve sıcak daldırma çinko galvanizli sacların fiyatını ton başına 350 ABD Doları artıracağını açıkladı.
 
CSC diğer yandan, ülkenin düşük profilli yerli üreticilerinin ihracatta rekabet edebilir durumda olmalarını desteklemek amacıyla o müşteri grubuna hitap eden çelik çubuk ve çelik levha fiyatlarında artış yapmayacaklarını ekledi.
 
CSC, geçen yıl dünya çelik piyasasında dibe vurmanın, sonrasında ise toparlanmanın yaşandığını belirtirken ABD’li büyük çelik üreticilerinin, Lüksemburg merkezli dev çelik üreticisi Arcelor Mittal’in, Çin Halk Cumhuriyeti’nden Baoshan Iron & Steel Corporation, Wuhan Iron and Steel Corporation ve Angang Steel Corporation’ın da yılın başında fiyat artışına gittiklerini vurguladı.
 
“Genel olarak mevsimlik etkenler ve Brezilya’da yaşanan maden kazasının çelik üretiminde kullanılan kömür ve demir filizinin maliyetini yükseltmesi çelik fiyatlarının normalin üzerinde artarak ton başına 50 ABD Doları’nın üzerine çıkmasına yol açtı.”

Kaynak: Steelguru  web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü