Tayvanlı Çip Üreticisi TSMC’nin Birinci Çeyrek Net Karı Yıllık %5 Düştü, İkinci Çeyreğin de Aynı Seyri İzlemesi Bekleniyor

20 Nisan 2023

TSMC'nin Perşembe günü ilk çeyrek net karında %5'lik bir düşüş açıklaması bekleniyor. Küresel ekonomik sıkıntıların, arabalardan gelişmiş bilgisayarlara kadar çoğu şeyde kullanılan yarı iletkenlere olan talebi azaltması bekleniyor.

Dünyanın en büyük çip üreticisi ve önemli bir Apple tedarikçisi olan TSMC’nin, Ocak-Mart dönemi için 192,5 milyar Tayvan Doları (6,30 milyar $) net kar bildirmesi bekleniyor. Geçen yıl aynı dönemde şirkete ait kar 202,7 milyar Tayvan Dolarıydı.

Capital Investment Trust Corp için yaklaşık 5 milyar Tayvan Dolarını yöneten Alex Huang, "Tipik olarak yavaş bir sezon olan ikinci çeyreğe baktığımızda, TSMC'nin üç ayı baz alan satışları, büyük müşterilerin siparişlerini kısması nedeniyle stok ayarlamalarının baskısı altında olacak." dedi.

Ancak, TSMC'nin en büyük müşterilerinden olan Apple, Nvidia Corp ve Advanced Micro Devices Inc tarafından öngörülen iyileştirilmiş görünümlere karşılık gelen ivmenin üçüncü çeyreğe kadar karı toparlayabileceğini de sözlerine ekledi.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü