Toyota Motor Firması Endonezya’da 1,8 Milyar Dolar Tutarında Yatırım Yapacak

27 Temmuz 2022

Endonezya Ekonomi Bakanlığı’ndan 27 Temmuz Çarşamba günü yapılan açıklamada, Toyota Motor firmasının elektrikli araç üretmek amacıyla önümüzdeki beş yıl boyunca 1,8 milyar dolar tutarında yatırım yapacağını bildirildi.

Bir Güneydoğu Asya ülkesi olan Endonezya, batarya üretiminin kritik hammaddelerinden birisi olan nikel madeninin ülke topraklarında bol miktarda bulunmasının avantajından yararlanarak elektrikli araç üretiminde global bir üs olmayı planlıyor.

Daha önce Hyundai ve LG Energy firmaları da Endonezya için büyük montanlı yatırım planları açıklamışlardı.

Endonezya Ekonomi Bakanı Airlangga Hartarto, basına yaptığı açıklamada, Toyota firmasının 2019 yılından bu yana ülkelerine fiili olarak yaklaşık 900 milyon dolar yatırım yaptığını söyledi.

270 milyon kişilik nüfusa sahip olan Endonezya, 2050 yılından itibaren fosil yakıtlı araçların üretim ve satışına tamamen son vermiş olmayı hedefliyor.

Bakanlık tarafından yapılan resmi açıklamada, Toyota firmasının ilk dört yıl boyunca muhtelif modellerde hibrit elektrikli araçlar üretmeyi planladığı bildirildi.

Toyota’nın aldığı bu son yatırım kararının, Endonezya Devlet Başkanı Joko Widodo’nun iki ülke arasındaki ekonomik ilişkileri geliştirmek amacıyla Japonya’ya yaptığı ziyaretin hemen ardından geldiği belirtiliyor.
 
Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü