Türk Hava Yolları, Xi'an'ı Büyüyen Çin Rota Ağına Ekleyecek

15 Kasım 2019

Türk Hava Yolları, Çin’deki rota ağını genişletmeye devam ederken Xi’an’a da uçuş ekleyecek. THY’nin Pekin'e yaptığı ilk uçuştan yaklaşık yirmi yıl sonra, bayrak taşıyıcısının portföyüne Pekin, Şanghay ve Guangzhou’dan sonra Xi’an dahil olacak.

Türk Hava Yolları Başkanı M. İlker Aycı ve Shaanxi Eyaleti Parti Komitesi sekreteri Hu Heping arasındaki görüşmesinin ardından, geçtiğimiz hafta THY’nin uçuş başlatması için bir anlaşma yapıldı.

Xi'an’a uçuş sıklığı başlangıçta haftada üç kez olacak. Uçuşların 2019 yılının sonuna doğru başlaması ve 2020 yılının yaz programı başladığında kademeli olarak arttırılması öngörülmektedir. Xi'an'a yapılan uçuşların başlamasıyla birlikte Türk Hava Yolları'nın karşılıklı seferleri haftada 24 sefere çıkacak.

M. İlker Aycı, " Xi'an uçuşlarının iki ülke arasındaki turizm, ticaret, kültürel ve ekonomik ilişkilere katkıda bulunmasının yanı sıra inşa edilen ulaşım köprüsünün, tarihin derinliklerinde kökleri olan her iki toplum için de faydalı olan olumlu gelişmeleri kolaylaştıracağına inanıyorum” dedi.

Kaynak : breakingtravelnews web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan : T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü