Ulusal Çelik, Salalah’ta 500 Milyon ABD Doları Değerinde Tesis İnşa Edecek

23 Eylül 2019

Suudi Arabistan’ın Ulusal Çelik Şirketi, Salalah Serbest Bölgesi’nde (Salalah Serbest Bölgesi Umman Sultanlığı’nın Umman Denizi’ne açılan limanı Salalah yakınlarında kurulu serbest bölgesidir. Ç.N.) yaklaşık 500 milyon ABD Doları tutarında yatırımla Umman’ın en büyük demir çelik tesisini kurmak için Salalah Serbest Bölge Şirketi ile anlaşma imzaladı.
 
Salalah Serbest Bölge Şirketi, Twitter hesabında, anlaşmanın serbest bölge genel müdürü Ali bin Muhammed Tabouk ile Ulusal Çelik Şirketi başkanı Şeyh Ahmed el Shahin arasında Riyad’da imzalandığını duyurdu. 500 kişiye doğrudan iş sağlayacak yeni demir çelik tesisinin yapımı 2020 yılının ilk çeyreğinde başlayacak.
 
Tabouk, tesisin 150.000 ton demir ürünü üretme kapasitesine sahip olacağını söyledi. Umman Haber Ajansı’na yaptığı açıklamada Tabouk, sözkonusu projenin bölgedeki yatırımlar için önemli bir adım olduğunu ve tesisin inşaat maliyetini %20 oranına kadar, çelik ile ilgili ürünlerde de yapım sürecini %50 oranına kadar düşürmeye yardımcı olacak en son teknoloji ve en yenilikçi mühendislik tasarımlarının kullanılacağını belirtti.

Kaynak: Muscat Daily web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C.Ticaret Bakanlığı,Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü