Uluslararası Ticaret Merkezi ve Alibaba.com, Gelişmekte Olan Ülkelerdeki KOBİ'leri Çevrimiçi Ortamda Başarılı Olmaları için Desteklemek Üzere Güçlerini Birleştiriyor

11 Kasım 2021

Uluslararası Ticaret Merkezi (ITC), Şangay’da devam eden 2021 Çin Uluslararası İthalat Expo’sunda  "Gelişmekte Olan Ülkelerde KOBİ'ler için Küresel Dijital Ticaret Hızlandırıcı" girişimini, Alibaba.com ortaklığında 6 Kasım’da başlattı.

Birlikte, taraflar KOBİ’lerin uluslararası ihracat rekabet gücünü artırmaya yardımcı olacak ve e-Ticaret platformu fırsatlarından daha iyi istifade ederek Sürdürülebilir Kalkınma’ya katkıda bulunacaklar.

Alibaba Group Yönetim Kurulu Başkanı ve CEO'su Daniel Zhang, açılış töreninde video konferans yoluyla bir konuşma yaptı. Salgının son iki yılda küresel ticaret için zorluklar oluşturmaya devam ettiğini, ancak zorlukların her zaman fırsatlarla el ele gittiğini söyledi.

Çok sayıda KOBİ'nin işlerini yürütmek ve hatta sürdürülebilir bir şekilde büyütmek için dijital yolları araştırdığını söyledi. Dijital ticaret, küresel ticaret dönüşümüne öncülük eden motor haline geldi ve dünya ekonomik kalkınma resmini daha önce hiç olmadığı gibi yeniden şekillendiriyor.

ITC İcra Direktörü Pamela Coke-Hamilton, e-ticaretin küresel KOBİ'lerin hızlı büyüme elde etmesi için kilit bir kanal olduğuna inanıyor.

Alibaba.com'un Genel Müdürü Zhang Kuo, "Küresel ticaret şu anda birçok belirsizlikle karşı karşıyayken, dijitalleşme eğilimi kesindir," dedi.

Proje şirketlerinin; Bolivya, Kolombiya, Etiyopya, Mozambik ve Myanmar başta olmak üzere Afrika, Latin Amerika ve Asya'nın gelişmekte olan ülkelerinden olduğu, yiyecek içecek ve tüketim malları gibi geniş bir sektör yelpazesini kapsadığı öğrenildi.
 
Kaynak: Yahoo
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü