Veri Analitiği ve Danışmanlık Firması GlobalData’ya Göre İçinde Bulunduğumuz Yılda Kurşun Metalinin Küresel Düzeyde Üretimi %4,6 Büyüme Oranı İle Toparlanacak

20 Ağustos 2021

Veri analizi ve danışmanlık firması GlobalData (GlobalData, İngiliz veri analizi ve danışmanlık firması olup 1999 yılında kurulmuştur. Firmanın merkez ofisi başkent Londra’dadır. Ç.N.) küresel ölçekte kurşun üretiminin Çin’deki (%3,3 oranında üretim artışı) ve Peru’daki (%9,9 oranında üretim artışı) madenlerde görülen üretim artışları nedeniyle içinde bulunduğumuz yılda %4,6 büyüme oranıyla toparlanacağını öngörüyor.  

Firma, Çin, Avustralya, Rusya ile Kanada'nın küresel düzeyde kurşun üretiminde gelecek dört yılda (2025 yılına kadar) yaşanacak büyümeye önemli katkıda bulunacak anahtar ülkeler olacaklarını belirtiyor.

Firmanın madencilik sektörü analizcisi Vinneth Bajaj, “Birkaç madenin geçici olarak çalışmalarını durdurması geçen yıl kurşun metali sunumunu kesintiye uğrattı. Peru’daki Antamina madeni küresel Korona salgını nedeniyle alınan önlemlerin bir parçası olarak geçen yılın ikinci çeyreğinde yaklaşık altı hafta süreyle kapalı kalırken, Meksika’daki San Rafael madeninde ise maden çalışanlarının greve gitmesiyle üretim durmuştu. Vedenta firmasının Namibya’daki Skorpion madeninde yaşanmış olan çukur arızası ile İrlanda Boliden’deki Tara madeninde cevher taşıma bandında arızanın meydana gelmesi gibi madenciliğe özgü üretim kesintileri de sunumu olumsuz etkileyen etkenler olarak ortaya çıktı.” yorumunu yaptı.     

Kaynak: Miningweekly
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü