Vietnam, Çin ve Güney Kore’den Yaptığı Kaplamalı Çelik Dışalımına Anti Damping Vergisi Koydu

30 Ekim 2019

Vietnam, kendi yerli üreticilerinin, denizaşırı rakiplerin adil olmayan fiyatlandırmalarının üretim hatlarını kapatmalarına neden olduğu biçimindeki şikayetleri üzerine Güney Kore ve Çin’den yapılan bazı kaplamalı çelik ürünlerinin dışalımına anti damping vergisi koydu.

Vietnam Sanayi ve Ticaret Bakanlığı, söz konusu ürünlerde 5 yıl boyunca Çin’e %2,53’ten %34,27’ye, Güney Kore’ye ise %4,71’den %19,25’e kadar anti damping vergisi uygulayacak. Tarifeler 24 Ekim’den başlayarak yürürlüğe girdi.

Bakanlık, yerel çelik üreticileri temsilcileri tarafından Ağustos 2018’de sunulan anti-damping önlemlerinin uygulanmasını istem eden bir dosyanın değerlendirme sonuçlarına dayanarak soruşturmanın geçtiğimiz yılın Ekim ayında başladığını açıkladı.

Dampingin yerli sanayi üzerindeki etkisinin değerlendirilmesi konusunda ilgili kurumlarla iletişim içerisinde çalışıldı. Soruşturma, Vietnam Dış Ticaret Yönetimi Yasası hükümleri, Dünya Ticaret Örgütü (DTÖ) Dampingle Mücadele Anlaşması ve ilgili düzenlemelerle uyum içerisinde gerçekleştirildi.

Kaynak: steelguru web sitesinden tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü