Vietnam: E-Ticaret Pazarı Büyüyor

28 Ocak 2021

Vietnam'ın e-ticaret pazarı geçen yıl yüzde 18 artarak 11,8 milyar dolara çıktı ve Güneydoğu Asya'da Covid-19 salgını sırasında çift haneli büyüme kaydeden tek ülke oldu.
 
Bunun yanında, Vietnam e-Ticaret ve Dijital Ekonomi Ajansı (the Vietnam e-Commerce and Digital Economy Agency)’nın yakın tarihli bir raporuna göre, ödeme hizmetleri güçlendirildi ve imalat sektöründeki en büyük şirketler e-ticareti uzun vadeli stratejilerine dahil etti.

Ajans, ülkenin geçen yılın Aralık ayı başlarında düzenlenen “Online Friday” e-ticaret etkinliğinde, işlem sayısının bir önceki yıla göre yüzde 267 artarak 3,7 milyona yükseldiğini belirtti.

Bununla birlikte, geçen yıl işlem sayısı artmasına rağmen, Covid-19 ile ilgili çoğu ürünün düşük değerli olması ve insanların gelirlerinin darbe yemiş olması nedeniyle gelirler düştü.

Pazar araştırma şirketi GlobalData’nın E-Commerce Analytics tarafından geçen ay yayınlanan bir raporda, Vietnam’ın e-ticaretinin 26,1 milyar dolara ulaşması için 2020 ile 2024 arasında yıllık yüzde 18,8’lik bileşik büyüme görmeye hazırlandığı belirtildi.
 
Kaynak: retailnews.asia
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü