Vietnamlı Elektrikli Araç (EV) Üreticisi Vinfast, Önümüzdeki Hafta ABD Fabrikasının İnşaatına Başlayacak

19 Temmuz 2023

Vietnamlı otomobil üreticisi VinFast, Amerika Birleşik Devletleri pazarında genişleme hamlesinin bir parçası olarak önümüzdeki hafta Kuzey Karolina'da 4 milyar dolarlık elektrikli araç fabrikasının inşaatına başlayacağını açıkladı.

Vietnam'ın en büyük holdingi Vingroup'un 2019'da faaliyete geçen birimi, geçen yıl ABD fabrikası için planlarını açıklamıştı. 2025 yılında üretime başlamayı hedefliyor.

VinFast Auto Başkanı Thuy Le, "Fabrika faaliyete geçtiğinde, VinFast Kuzey Amerika pazarı için birincil elektrikli araç tedarikçisi olacak" dedi.

Projenin ilk aşaması, yılda 150.000 araç üretebilen bir fabrikaya yapılacak 2 milyar dolarlık yatırımı içeriyor.

Pazar liderleri Tesla ve Çinli şirket BYD, büyük pazarlarda talep büyümesinin yavaşladığı bir zamanda fiyat savaşına girerken, VinFast pazara tutunmak için mücadele eden birkaç EV girişiminden biridir.

Mart ayında Kaliforniya'ya otomobil teslimatı yapmaya başlayan elektrikli araç üreticisi, daha önce denizaşırı genişlemesini hızlandırmak için kurucusundan ve ana şirketinden 2,5 milyar dolarlık finansman sözü almıştı.

Şirketin kurucusu, Vietnamlı otomobil üreticisinin bu yıl 2022'ye göre neredeyse yedi kat artışla 50.000 adet EV satmayı beklediğini söyledi.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü