Volkswagen AG, 2027 yılına kadar Veri Merkezlerini İklim Açısından Nötr Hale Getirmeyi Hedefliyor

03 Kasım 2022

Volkswagen AG, 2027 yılına kadar veri merkezi operasyonlarını net karbon nötr hale getirme hedefini açıkladı. Bu hedefe ulaşmak için grup, Norveç'te CO₂ nötr veri merkezleri operatörü olan Green Mountain'daki bilgi işlem merkezi kapasitelerini genişletti. Bu genişleme ile Volkswagen'in küresel veri merkezi operasyonlarının dörtte biri karbon nötr olarak çalışacak. Bu, yıllık 10.000 tonluk CO₂ tasarrufuna karşılık geliyor. Green Mountain'daki tüm sunucular, hidroelektrik tarafından üretilen %100 yenilenebilir elektrikle çalışıyor.

Karbondan arındırma stratejisini hızlandıran Volkswagen AG, veri merkezlerini 2027 yılına kadar net karbon nötr hale getirmek için bir hedef belirledi. Bu, Avrupalı ​​veri merkezi operatörlerinin verilerini oluşturmayı kabul ettiği Avrupa Yeşil Mutabakatı'nda öngörülenden üç yıl önce olacak. Volkswagen'in Green Mountain'daki veri merkezi operasyonu için kullanılan yenilenebilir enerji, bir yıl boyunca 500 haneye yeşil elektrik sağlamaya yeterli olacak.

Volkswagen AG, 2018'de Paris İklim Anlaşması hükümlerini uygulamayı taahhüt eden ilk otomobil üreticisiydi. 2050 yılına kadar şirket, net CO₂ nötr olmayı hedefliyor. Grup, ana faaliyet alanında 2030 yılına kadar CO₂‘de %30'luk bir azalma sağlamayı planlıyor.

Kaynak: Volkswagen News Room
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü