Volkswagen Çin’in Hefei Kentinde Yeni Bir Elektrikli Araç Batarya Fabrikası Kuruyor

23 Eylül 2021

Volkswagen firmasından 23 Eylül Perşembe günü yapılan açıklamada, Çin’in doğusunda yer alan Hefei kentinde bir elektrikli batarya fabrikası kuracakları ve yeni tesisin 2023 yılında üretime geçmesinin planlandığı bildirildi.

Söz konusu tesisin JAC firması ile birlikte ortak girişim modelinde kurulacağı ve çoğunluk hissesinin Volkswagen’de olacağı öğrenildi. Volkswagen’in yine Hefei kentinde elektrikli batarya üreten Gotion adlı bir firmada da ortaklığı bulunuyor.

Yapılan açıklamada, yeni tesise 2025 yılına kadar toplam 140 milyon avro tutarında yatırım yapılmasının planlandığı bildirildi. Fabrikanın başlangıç kapasitesinin yıllık 150 bin ila 180 bin adet arasında olacağı ve yerel elektrikli araç üretimine tedarik sağlayacağı da verilen bilgiler arasında yer aldı.

Volkswagen firması dünyanın en büyük otomobil pazarı olan Çin’de bu sene elektrikli ID serisinden beş yeni modeli piyasaya sürdü. Geçtiğimiz ay bu modellerden 7000 adet sattığını bildiren Volkswagen’in, yılsonu itibarıyla satış adedini 80 bin ila 100 bin arasında gerçekleştirebileceği tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz hafta Reuters’de yayınlanan ve güvenilir kaynaklara dayandırılan bir haberde, Volkswagen’in Hefei’deki yeni yatırımı ile ilgili görüşmeleri devam ettirip belli bir olgunluğa ulaştırmış olduğu ve bu durumun Volkswagen’in Çin’deki diğer ortaklarında devre dışı kalma endişesi yarattığı bildirilmişti.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü