Volkswagen Firması ID.4 SUV Elektrikli Modelini ABD’deki Fabrikasında da Üretmeye Başladı

26 Temmuz 2022

Volkswagen firmasından 26 Temmuz Salı günü yapılan açıklamada, elektrikli kompakt SUV modeli ID.4 marka araçların ABD’nin Tennessee eyaletindeki fabrikada üretimine başlandığı bildirildi.

ID.4 model SUV araçların Ekim ayından itibaren teslimata hazır hale geleceği belirtilen açıklamada, 2022 yılının sonu itibarıyla aylık üretim kapasitesinin de 7000 adede yükseleceği belirtildi. VW firmasının ABD’de bu yıl sonuna kadar bin kişilik ek işçi kadrosu istihdam edeceği ve gelecek yıl bu ülkedeki elektrikli araç üretimini daha da arttıracağı öğrenildi.

VW firmasından 2019 yılında yapılan bir açıklamada, bahsi geçen Tennessee fabrikasına 800 milyon dolar tutarında bir ek yatırım yaparak burada elektrikli araç da üretmeyi planladıkları bildirilmişti.

ID.4 model araçların bataryalarının ise Georgia eyaletinde faaliyet gösteren SK Innovation firmasından tedarik edileceği açıklandı. İlk kez 2021 yılında tanıtımı yapılarak piyasaya sürülen ID.4 model elektrikli aracın bugüne kadar toplam 190 bin adet satıldığı da paylaşılan bilgiler arasında yer aldı.
  
Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü