Volkswagen Yılsonu Satış Hedeflerini Revize Etti

30 Ekim 2019

Volkswagen yetkilileri tarafından bugün (30 Ekim 2019) yapılan açıklamada, şirketin dokuz aylık işletme karının %11.2 artmış olmasına rağmen, otomotiv sektöründe küresel ölçekte talep yönlü ciddi problem yaşandığı ve bu nedenle yılsonu satış hedeflerini revize ettikleri bildirildi.

Şirket tarafından daha önce açıklanan hedefte 2019 yılı satış rakamlarının 2018 yılından yüksek olması öngörülmüştü. Yetkililerce küresel talep verilerinin yeniden değerlendirilmesi sonucunda bu yılın sonunda gerçekleşmesi beklenen rakamların geçen sene ile başa baş olacağı öngörüldü. Yapılan açıklamada, her ne kadar şirketin pazar payında artış olmuşsa da, önümüzdeki dönemde dünyanın birçok bölgesinde otomobil satışlarının tahminlerin de üzerinde bir şekilde daralmaya devam etmesinin beklendiği belirtildi.

Şirketin toplam satışlarında düşüş kaydedilmesine rağmen, yılın ilk dokuz ayı itibarıyla SUV tipi lüks sınıf araç satışlarındaki artışın yarattığı telafi edici etki nedeniyle, geçen yılki satış seviyesinin bu yıl da korunabileceği ifade edildi.

Şartların olumsuz olmasına rağmen, yine de binek otomobil satışlarından elde edilecek gelirlerde %5lik bir artış beklendiği ve bunun yılsonu işletme kar marjına %6.5 ila %7.5 oranları arasında bir katkı sağlamasının beklendiği belirtildi.

Kaynak: Reuters web sitesinden özetlenerek tercüme edilmiştir.
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü