Volkswagen Yonga Tedarikinde Yaşanan Sorunun 2023 Yılında da Devam Edeceğini Öngörüyor

19 Eylül 2022

Volkwagen Otomotiv Satın Alma Grup Başkanı Murat Aksel, haftalık Automobilwoche dergisine 19 Eylül Pazartesi günü verdiği demeçte, yarı iletken yonga tedarikinde yaşanmakta olan küresel sorunun 2023 yılında da devam edeceğini öngördüğünü ve kendilerini artık tedarik sıkıntılarının yaygın olduğu bu yeni normale adapte etmeye çalışacaklarını söyledi.

Tedarik kapasitesini arttırmak için yeni yatırımlar planladıklarını söyleyen Aksel, ancak buna rağmen 2023 yılı da dahil olmak üzere yonga tedarikindeki sorunların devam edeceğini, çünkü bu durumun yapısal problemlerden kaynaklandığını ve kısa sürede çözümünün mümkün olmadığın söyledi.

Öte yandan, Rusya’nın Ukrayna’yı işgalinin ardından baş gösteren kablo donanım sistemlerinin tedarikinde yaşanan sorunun ise düzeldiği ve bu malzemelerin temininde şu an için bir sorun yaşanmadığı açıklandı.

Son iki yıldır tedarik zincirlerinde yaşanmakta olan problemleri artık yeni normal olarak kabullendiklerini belirten Aksel, yaşanması muhtemel aksaklıkları önceden tespit etmek için yoğun çaba harcadıklarını da sözlerine ekledi.

Aksel, ortaya çıkan bu yeni jeopolitik konjonktürde durumun daha da karmaşık ve zorlayıcı bir hale evrildiğine de dikkat çekti.
  
Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü