Volvo 2030 Yılı İtibarıyla Binek Otomobil Modellerinde Tamamen Elektrikli Sisteme Geçiyor

04 Mart 2021

Volvo firması yetkilileri tarafından 2 Mart Salı günü yapılan bir açıklamada, 2030 yılı itibarıyla binek otomobil kategorisinde üretecekleri tüm araçların elektrikli olacağı bildirildi.

Basın toplantısı esnasında konuşan Volvo İcra Kurulu Başkanı Hakan Samuelson, önümüzdeki yıllarda hiç bir otomobil müşterisinin fosil yakıtlı araç almak istemeyeceğine emin olduğunu belirterek, elektrikli araçların çok daha cazip bir seçenek olduğuna tam olarak kanaat getirdiklerini söyledi.

2025 yılına kadar küresel satışlarının yarısının elektrikli, diğer yarısının ise hibrit modellerden oluşmasını hedefledikleri de firma tarafından basına açıklanan diğer bilgiler arasında yer aldı.

Aynı gün, bu kategorideki araçlardan ilki olan SUV tarzı C40 modelinin de tanıtımı yapıldı ve aracın bataryasının tek şarjda 420 km yol alma kapasitesine sahip olduğu öğrenildi.

Yapılan açıklamada, otomobilin yazılım sistemlerinin kablosuz internet üzerinden güncellenebilir şekilde tasarımlandığı ve bu sayede ilerde aracın menzilinin yazılım güncellemeleri ile daha da uzatılmasının mümkün olabileceği belirtildi.

Çevresel hassasiyetler nedeniyle özellikle Avrupa ve Çin’de ciddi karbon emisyonu hedefleri ve fosil yakıt kotaları ile karşı karşıya kalan otomotiv firmaları, sıfır karbon emisyonlu araç teknolojilerini geliştirme konusunda birbirleriyle sıkı bir rekabet içerisinde bulunuyorlar.

Firmalar açısından şu an için elektrikli modellere geçiş süreci oldukça yüksek maliyetler içeriyor. Bu yeni sürecin endişe yaratan bir diğer yönünün de, elektrikli otomobillerin daha az hareketli parça ihtiva etmesi nedeniyle daha az sayıda işçi ile üretilebilmesi ve sektördeki istihdam miktarının azalmasına yol açma ihtimali olduğu belirtiliyor.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü