Volvo, Çin’in Chengdu Kentindeki Fabrikasında Koronavirüs Kapanma Tedbirleri Nedeniyle Üretime Ara Verdi

02 Eylül 2022

Volvo Otomotiv firması, 1 Eylül Perşembe günü yaptığı açıklamada, Çin’in Chengdu kentinde faaliyet gösteren fabrikalarını yerel koronavirüs kısıtlama tedbirleri kapsamında geçici olarak kapatma kararı aldıklarını bildirdi.

Chengdu kentinde yerel kapsamda uygulamaya konulan kapanma tedbiri nedeniyle, burada bulunan üretim tesisinde faaliyetlerin bir müddet askıya alındığı firma tarafından duyuruldu. Yapılan açıklamanın devamında, bu uygulamaya bağlı olarak gelişecek sonuçların ticarete olan etkilerini çok boyutlu olarak değerlendirmeye çalıştıkları ve durumu yakından izledikleri ifade edildi.

Volvo’nun Daqing kentindeki fabrikasında da geçtiğimiz günlerde yine bir yerel kapanma emri dolayısıyla üretime ara verilmişti.

Çin yerel saatiyle Perşembe günü erken saatlerde Chengdu kentinde yerel yöneticiler tarafından alınan kapanma kararının duyurulmasının ardından 21 milyon nüfuslu kentte sokaklar boşaldı. Chengdu, bu yıl Şangay’ın ardından koronavirüs tedbirleri kapsamında kapanan en yüksek nüfuslu ikinci kent olarak kayıtlara geçti.

Stokholm borsasında işlem gören ve Çinli Geely Holding’in çoğunluk hissesine sahip olduğu Volvo Otomotiv firması, 2013 yılından bu yana Çin’de üretim yapıyor. Volvo, geçtiğimiz yıl küresel pazardaki toplam satışının yaklaşık dörtte birine tekabül eden bir hacimle, Çin pazarında 172 bin adet otomobil satışı gerçekleştirmişti.
 
 
Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü