Xiaomi, Hindistan'da Kablosuz Ses Cihazları Üretecek

29 Mayıs 2023

Xiaomi Corp.'un Hindistan’daki birimi, operasyonlarını daha da yerelleştirmek adına elektronik üreticisi Optiemus ile ortaklık kurarak ülkede kablosuz ses cihazları üretmeye başlayacağını duyurdu.

Xiaomi, Hindistan'ın ilk yerel ses cihazını kuzeydeki Uttar Pradesh eyaletinde yer alan Optiemus Electronics fabrikasında üreteceğini belirterek, 2025 yılına kadar yerel kaynaklı bileşenlerin üretiminde %50'lik bir artış hedeflediğini söyledi.

Şirket Hindistan’daki fabrikasında ne tür bir ses cihazı üreteceğini açıklamadı; ancak ürün yelpazesini genişletmek için bu tür iş birliklerini geliştirmeye kararlı olduğunu belirtti.

Hindistan'da sattığı akıllı telefonların ve TV'lerin çoğunu yerel olarak üreten Xiaomi, ses cihazlarını ne zaman üretmeye başlayacağı konusunda bilgi vermedi. Xiaomi halihazırda Hindistan pazarında hoparlörler, kablolu ve kablosuz kulaklıklar satıyor.

Hindistan hükümeti, ülkenin kendi kendine yetebilme vizyonunun bir parçası olarak küresel şirketleri yerel üretime yatırım yapmaya yönlendiriyor.

Kaynak: Reuters
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü