Yarı İletken Çip Kıtlığı Kongre’de Görüşülecek

24 Şubat 2021

ABD Başkanı John Biden, küresel otomotiv endüstrisini etkileyen yarı iletken tedarik sıkıntısının da aralarında olduğu tedarik zinciri sorunlarını ABD Kongresi üyeleri ile düzenlenecek bir toplantıda ele almayı planlıyor. Kaynaklar, söz konusu ülkenin Cumhuriyetçi Parti ve Demokrat Parti Kongre üyelerinden oluşan bir grubun Başkan Biden ile bugün bir araya geleceğini ifade ediyorlar.

Otomotiv endüstrisinin ana ve tedarik sanayii temsilcileri ile istişare ettiği tedarik zinciri problemleri hususunu öncelikli bir konu olarak gören ABD Başkanı John Biden’ın, bu kapsamda bir Başkanlık Kararnamesi yayınlaması da bekleniyor.

Moody's tarafından konuyla ilgili olarak yayınlanan bir raporda, küresel yarı iletken arzında yaşanan sıkıntının General Motors (GM) ve Ford Motor'un üretim ve karlarını bu yıl üç te bir oranında azaltabileceği bildirildi. Bahse konu rapora göre çip darboğazı GM'nin faiz ve vergi öncesi kârını 2 milyar dolar, Ford Motor'un faiz ve veri öncesi kârını 2,5 milyar dolar azaltabilir.

Kaynak: Dünya
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü