Yenilenebilir Enerjide Ortaklık Arayışında olan BP, Hidrojen Teknolojisine Yatırım Yapıyor

17 Kasım 2023

Küresel petrol devi BP’nin, küresel düzeyde yeşil enerjiye geçişe uyum sağlamak için odağını fosil yakıtlardan düşük karbonlu enerjiye kaydırdığı belirtiliyor. Uzun vadeli bir iş modeli geliştirme arayışındaki şirket, açık deniz rüzgâr enerjisi ve hidrojen teknolojisi gibi yenilenebilir enerji sektörlerinde genişlemeyi planlıyor. Yenilenebilir enerji sektörünü etkileyen enflasyon ve ekipman darboğazları gibi zorlukların üstesinden gelmeyi hedefleyen BP’nin, Japonya’da ortaklıklar kurma arayışına olduğu ve hidrojen teknolojisi şirketlerine yatırım yaptığı ifade ediliyor.

BP’nin yenilenebilir enerji birimi lideri Anja-Isabel Dotzenrath yaptığı açıklamada, şirketin yenilenebilir enerji hedeflerine ulaşmanın önemini vurguladı ve BP’nin hedef pazar olarak belirlediği Japonya’da ortaklıklar kurmasının bu hedeflere ulaşmada çok önemli bir rol oynadığını ifade etti. Dotzenrath, BP’nin bir diğer odak alanının hidrojen sektörü olduğuna dikkat çekti ve BP’nin elektrolizörler konusunda uzmanlaşmış lider bir teknoloji üreticisinin ana yatırımcısı olma olasılığı bulunduğunu açıkladı.

Yenilenebilir enerji sektörü küresel olarak izin süreçlerinin ağır işlemesi, teknolojik zorluklar, artan hammadde maliyetleri ve yüksek yatırım maliyetleri gibi zorluklarla karşı karşıya olmasına rağmen, BP yenilenebilir enerji projelerinde %6 ila %8’lik bir karlılık oranı hedefine ulaşma noktasında kararlılığını sürdürüyor. BP’nin, bu hedefe ulaşmak ve düşük karbonlu enerji sektöründe uzun vadeli başarısını garanti altına almak için satın alma stratejilerini optimize etmeye ve tedarik zincirindeki potansiyel yatırım imkanlarını araştırmaya çalıştığı belirtiliyor.

Kaynak: Energy Portal
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü