"Yeşil" Ulaşım İçin Önde Gelen ABD Şehirleri Belirlendi

28 Ocak 2021

StreetLight Data tarafından yapılan yeni araştırmaya göre, New York, Sarasota ve Portland, 2020'de COVID-19 ile ilgili seyahat kesintilerinin bir sonucu olarak "yeşil" ulaşım için önde gelen ABD şehirleri olarak ortaya çıkmıştır.

StreetLight Data’nın ikinci yıllık ABD Ulaşım Ortamı Etki Endeksi, COVID-19'un ulaşım kaynaklı olanlar da dahil olmak üzere sera gazı emisyonları üzerinde benzeri görülmemiş bir etkiye sahip olduğunu göstermektedir.

Endeks, seyahat edilen araç milleri (VMT), bisiklet ve yaya ölçümleri, ulaşım, nüfus yoğunluğu ve çevre gibi karbonla ilgili çeşitli ulaşım faktörlerine göre ABD’nin en kalabalık 100 şehrini sıralamaktadır.

2020'de e-ticaret ve restoran teslimatının yanı sıra evden çalışma arttı. Daha fazla insan bisiklete binip dışarıda yürürken, toplu taşıma ve uçak yolculuğu azaldı.

Sıralamaların zirvesinde yer alan şehirler genellikle düşük VMT, önemli bisiklet ve yaya aktivitesi, kişi başına yüksek toplu taşıma kullanımı (özellikle 2020'nin COVID-19 öncesi döneminde), yüksek nüfus yoğunluğu ve insanların varış yerine direk (aktarmasız) gittiği yerler olarak öne çıkıyor.

Kaynak: earth.org
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları Genel Müdürlüğü