Yoğun Rekabet, Güneydoğu Asya’da E-Ticaretin Büyümesini Hızlandırıyor
28 Ağustos 2026Mobil analiz şirketi Adjust’ın yeni raporuna göre, bölge ülkelerinin mobil e-ticaret alanında dünyanın en hızlı büyüyen pazarları arasında yer aldığını ortaya koyuyor.
Singapur, Endonezya ve Vietnam; e-ticaret uygulamalarının kullanımı ve indirilmesi bakımından dünyanın en hızlı büyüyen pazarları arasında bulunuyor. Şirket, bölgesel bazda en yüksek büyümenin Kuzey Amerika’da gerçekleştiğini; uygulama indirmelerinin %46, oturum sürelerinin ise %26 arttığını belirtti. Raporda Asya’nın bazı bölgelerindeki daha yavaş büyümenin bölgenin genel performansını aşağı çektiği ifade edildi.
Bölgede Singapur en güçlü performansı gösterdi. Ülkede e-ticaret uygulamalarının indirilme sayısı %67 artarken, uygulamalarda geçirilen ortalama süre %58 yükseldi.
Diğer Asya pazarlarında da güçlü artışlar kaydedildi. Uygulama indirmeleri ve kullanım süreleri Vietnam’da sırasıyla %42 ve %21, Endonezya’da %36 ve %62, Malezya’da %14 ve %38, Hindistan’da ise %37 ve %42 arttı.
Kaynak: AsiaTechReview
Yayınlayan: T.C. Ticaret Bakanlığı, Ticaret Araştırmaları ve Risk Değerlendirme Genel Müdürlüğü