Azerbaycan'da bazı şehirlerde karantina rejiminin sertleştirilmesi kararı alınmıştır.

06 Kasım 2020

Azerbaycan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu’na bağlı Kriz Merkezi tarafından 06.11.2020 tarihinde alınan kararla, Şeki ve Lenkeran şehirleri, aynı zamanda Gah, Zagatala, Bilesuvar, Celilabad, Masallı, İsmayıllı, Guba, Haçmaz rayonlarında 7 Kasım 2020 tarihinden 23 Kasım 2020 tarihine kadar sert karantina rejimi uygulanacaktır. Bahse konu dönemde, devlet kurumları, sağlık, sosyal hizmetler, taşımacılık/lojistik, gıda üretim tesisleri, tarım, eczane, market, basın, finans (banka, sigorta), güvenlik ve diğer hayati öneme sahip alanlar dışındaki sektörlerin faaliyeti durdurulacaktır.

2020 yılı 7 Kasım-23 Kasım döneminde yukarıda belirtilen bölgelerde toplu taşıma araçlarının faaliyeti durdurulacaktır.


Söz konusu kuralların uygulanacağı şehir ve rayonlarda;

  • Ekonomi Bakanlığı tarafından bu şehirlerde ve bölgelerde sözleşmeli ücretli işçilerin aylık maaşları ödenilecek ve kendi nam ve hesabına çalışanlara (esnaf) tek seferlik mali destek sağlayacaktır.
  • Çalışma ve Halkın Sosyal Koruması Bakanlığı'na, sert karantina rejiminin uygulandığı bölgelerde bu sebeple gelirini kaybeden işsiz ve kayıt dışı çalışan düşük gelirli kişilere asgari geçim (190 manat) düzeyinde tek seferlik ödeme yapılması talimatı verilmiştir.

Kaynak: A.C. Bakanlar Kurulu
Yayımlayan: Bakü Ticaret Müşavirliği