Azerbaycan’da Ekonomik Bölgelerin Kalkınma Ajansı kuruldu.

22 Ocak 2021

Azerbaycan’da sanayi parklarının, sanayi mahallelerinin ve agroparkların yönetiminin geliştirilmesi ile ilgili atılacak adımlara ilişkin Azerbaycan Cumhurbaşkanı tarafından 22 Ocak 2021 tarihinde Karar imzalanmıştır.

Karara göre, Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı’na bağlı “Sumgayıt Kimya Sanayi Parkı MMC” esas alınarak Azerbaycan Cumhuriyeti Ekonomi Bakanlığı bünyesinde kamu tüzel kişiliği statüsünde “Ekonomik Bölgelerin Kalkınma Ajansı” kurulmuştur.

Ekonomik Bölgelerin Kalkınma Ajansı – sanayi parklarının (Balahanı Sanayi Parkı hariç), sanayi mahallelerinin (Nahçıvan Özerk Cumhuriyeti’nde kurulan sanayi mahalleleri hariç) ve agroparkların faaliyetinin düzenlenmesi, onların yönetimi ve geliştirilmesi ile ilgili atılacak adımların belirlenmesi ve uygulanmasını sağlayan ve bu doğrultuda sağlanan devlet destek tedbirlerine katılan kamu tüzel kişiliğidir.

“Sumgayıt Kimya Sanayi Parkı MMC”nin mal varlığı yeni kurulan Ajansa devredilecek olup, söz konusu sanayi parkı faaliyetini sürdürecektir.


Kaynak: www.president.az
Yayımlayan: Bakü Ticaret Müşavirliği