Azerbaycan'da Özel Karantina Rejiminin Süresi 28 Aralık 2020 tarihine kadar uzatıldı.

19 Kasım 2020

Azerbaycan Cumhuriyeti Bakanlar Kurulu'nun 19 Kasım 2020 tarih ve 450 sayılı Kararıyla, koronavirüs (COVID-19) salgının ülkede yayılmasının önlenmesi amacıyla, Azerbaycan Cumhuriyeti'nde özel karantina rejiminin süresi 28 Aralık 2020 tarihine kadar uzatılmıştır.
 

Diğer taraftan, son günlerde ülkede COVID-19 vaka sayılarındaki keskin artış sebebiyle, aşağıda yer alan kısıtlamaların uygulanması kararı alınmıştır.

  • Sert karantina rejimi uygulanan Şeki, Lenkeran şehirleri, Gah, Zagatala, Bilesuvar, Celilabad, Masallı, İsmayıllı, Guba, Haçmaz rayonlarında bu uygulamanın süresi 7 Aralık 2020 tarihine kadar uzatılmıştır;
  • Bakü metrosunda yolcu taşımacılığının durdurulmasına yönelik uygulamanın süresi 28 Aralık 2020 tarihine kadar uzatılmıştır;
  • 21 Kasım-28 Aralık 2020 tarihleri arasında ülke genelinde Cumartesi ve Pazar günlerinde toplu taşıma araçlarının faaliyeti durdurulacaktır;
  • 21 Kasım-28 Aralık 2020 tarihleri arasındaki Cumartesi ve Pazar günlerinde hayati öneme sahip faaliyet alanları, aynı zamanda eczane ve gıda satışı yapan mağazalar hariç diğer tüm alanların faaliyeti durdurulacaktır.
  • 21 Kasım 2020 tarihinden itibaren özel karantina rejiminin uygulandığı süre zarfında, ülke genelinde tüm kapalı ve açık mekanlarda maske kullanımı zorunlu olacaktır.
  • Risk grubu olarak bilinen 65 yaş üstü insanların zaruret olmadıkça evlerini terk etmemeleri; özel sektör ve diger alanlarda faaliyet gösteren kurum ve kuruluşlara işçi sayılarının %30'a kadar düşürülmesi ve diğer çalışanlara yönelik ise uzaktan çalışma sisteminin uygulanması tavsiye edilmektedir.


Kaynak: A.C. Bakanlar Kurulu
Yayımlayan: Bakü Ticaret Müşavirliği