Bakü'de Azerbaycan-Türkiye Tarım İş Forumu gerçekleştirilmiştir.

11 Aralık 2018

11 Aralık 2018 tarihinde Bakü'de Azerbaycan-Türkiye Tarım İş Forumu gerçekleştirilmiştir.
Azerbaycan Tarım Bakanlığı organizatörlüğü ve Azerbaycan Ekonomi Bakanlığı desteği ile düzenlenen söz konusu foruma Azerbaycan kamu kurum yetkilileri, işadamlarının yanısıra Türkiye'den T.C. Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli başkanlığında 65 kişilik bir heyet iştirak etmiştir.
Formun açılışında konuşan Azerbaycan Tarım Bakanı Sayın İnam Kerimov özetle: "Tarihi dostluk ve karşılıklı güven temelinde kurulan Azerbaycan-Türkiye ilişkileri günden-güne güçlenmektedir. Geçtiğimiz yıl Azerbaycan ile Türkiye arasında tarım ürünlerinin toplam ticaret hacmi 192 milyon ABD Doları olarak gerçekleşmiştir. 2013-2017 yılları arasında Azerbaycan'dan Türkiye'ye ihraç olunan tarım ürünlerinin hacmi %65,3, ithal olunan ürünlerin hacmi ise 2,3 defa artmıştır. Türkiye'nin Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli ile görüşmelerimiz sonucunda, iki ülkenin tohumculuk, fındık, pamuk ve diğer benzeri tarım alanlarında  işbirliği  imkanlarının geniş olduğu kanısına vardık." demiştir.
T.C. Tarım ve Orman Bakanı Sayın Bekir Pakdemirli konuşmasında tarım alanında iki ülke arasındaki işbirliğinin önemine değinerek, karşılıklı ticaret hacminin artırılması için önemli firsatların bulunduğunu ve Azerbaycan'ın Türkiye'nin gelişmiş tarım potansiyelinden yararlanabileceğini belirtmiştir.

Ayrıca, 10 Aralık 2018 tarihinde Sayın Pakdemirli Azerbaycan'da ilk defa düzenlenen tarım ve yeşil teknolojiler "AgTech and Green Energy" konulu uluslararası foruma da iştirak etmiştir.


Yayınlayan: Bakü Ticaret Müşavirliği
Kaynak: AzerTac Haber Ajansı