Avrupa Komisyonu Aviapartner Firması İçin 25 Milyon Avroluk Krediye Onay Verdi

09 Temmuz 2020

Avrupa Komisyonu'nun Belçika devletinin havalimanı yer hizmetleri şirketi Aviapartner'a verdiği 25 milyon Avroya kadar olan krediyi onayladığını açıklandı. Belçika Federal Katılımlar ve Yatırımlar Şirketi (SFPI) aracılığıyla verilen dönüştürülebilir kredi zamanında geri ödenmezse, otomatik olarak hisselere dönüştürülecek.

Covid-19 krizi sonrası gelirleri %95 oranında düşen Aviapartner firmasının Belçika'nın çeşitli havaalanlarında 1.800 çalışanı bulunmakta. Aviapartner, Swissport Belçika'nın iflas etmesinin ardından Fransız Alyzia firması geçici bir lisans almış olsa da halihazırda Belçika’nın en büyük havaalanı olan Brüksel Zaventem Havalimanı’nda yer hizmetleri veren tek firma.

Komisyon tarafından Aviapartner’ın, Brüksel Ulusal Havalimanı'nda kilit bir operatör olduğu ve başarısız olmasının Belçika ekonomisinde büyük bir bozulmaya neden olabileceği belirtilmiştir. Komisyon, Belçika devleti tarafından firmaya yapılan yardımı, Aviapartner'ın yaşayabilirliğini sağlamak için gerekli minimum değeri aşmadığı, koronavirüs salgını öncesi sermaye pozisyonunu düzeltmenin ötesine geçmediği ve koşullarının yararlanıcıları yardımı mümkün olan en kısa sürede geri ödemeye teşvik ettiği için gerekli, uygun ve orantılı bulmuştur.

Kaynak: RTBF