Belçika, Avrupa’da Motorlu Taşıt Vergilerinde Birinci Sırada

30 Nisan 2021

Avrupa Otomobil Üreticiler Birliği (ACEA) tarafından hazırlanan ve 13 Avrupa ülkesinin karşılaştırıldığı  çalışmaya göre, araç satışında alınan KDV, satış vergisi, tescil vergisi ile mülkiyet ve yakıt vergileri dahil motorlu taşıt vergileri toplamında, Belçika araç başına yıllık ortalama 3.187 Avro vergi tutarı ile birinci sırada yer alıyor.

Belçika’yı 2.678 Avro ile Avusturya ve 2.523 Avro ile Finlandiya takip ederken, en düşük vergiler ise araç başına yıllık verginin sırasıyla 1.264 Avro ve 1.068 Avro olduğu Yunanistan ve İspanya'da bulunuyor.

Toplam motorlu taşıt vergi gelirlerinde Almanya 99,9 milyar Avro ve Fransa 86,4 milyar Avro ile ilk sıralarda yer alırken, 13 ülkenin motorlu taşıt vergi gelirleri yıllık 398,4 milyar Avro’ya ulaşmaktadır.

2021'in ilk çeyreği itibariyle AB'de satılan tüm yeni arabaların yaklaşık %14'ünün elektrikle şarj edilebilir araçlar olduğunu belirten ACEA Genel Müdürü Eric-Mark Huitema, elektrikli araç satışlarındaki hızlı büyümeyi karşılamak için, söz konusu vergi  gelirlerinin  şu anda ihtiyaç duyulan araç şarj altyapısının finansmanında kullanılmasının gerektiğini ifade etmektedir.

Kaynak: RTL Belgium