Belçika Coronavirus Salgınına Dönük Acil Durum Önlemlerini Etkinleştirdi

18 Mayıs 2020

Belçika Coronavirus Salgınına Dönük Acil Durum Önlemlerini Etkinleştirdi

Belçika Başbakanı Sophie Wilmes ve Bölgelerin Hükümet Başkanları, 12 Mart 2020'de Brüksel'de koronavirüs üzerine bir ulusal güvenlik konseyi toplantısının ardından bir basın toplantısı düzenledi. Geç saatlere kadar süren toplantının ardından, Belçika Ulusal Güvenlik Konseyi koronavirüsün yayılmasına karşı savaşmak için geniş kapsamlı önlemler almaya karar verdi.
Başbakan Sophie Wilmès önlemlerin İtalya’dakine benzer bir tecrit (lockdown) değil, kendi başkanlığındaki kriz merkezinin federal kararlara öncülük edeceği bir acil durum olduğunu vurguladı.
Yeni acil durum önlemleri altında, tüm eğlence ve spor etkinliklerinin iptal edilmesi veya ertelenmesi, restoran, bar, kafeler gibi halka açık yerlerin 13 Mart Cuma gece yarısından 3 Nisan'a kadar kapatılması ve  okulların 16 Mart Pazartesi gününden iki haftalık Paskalya tatilinin başladığı 3 Nisan'a kadar kapalı kalması yer alıyor.
Belçika hükümetinin koronavirüs bilim komitesi başkanı Steven Van Gucht, Belçika basınına yaptığı açıklamada, virüs salgınının dört ila altı hafta içinde zirveye çıkmasını beklediğini söyledi.

Kaynak: Eureporter