Belçika’da Covid-19'a Karşı Aşılama Ocak Ayında Başlayacak

08 Aralık 2020

Belçika Başbakanı Alexander De Croo, Covid-19'a karşı aşılamanın Avrupa İlaç Ajansı (EMA) tarafından onaylanmasının ardından 2021 yılı Ocak ayında başlamasının beklendiğini, aşıların öncelikle hastane personeli, diğer sağlık hizmeti sağlayıcıları ve bakım evi çalışanları ile yaşlı, kronik veya akut hastalıkları olan kişiler olmak üzere Belçika'da ikamet eden herkese sağlanacağını belirtti. Başbakan, henüz detayları netleşmemekle birlikte polis, öğretmen ve politikacılar gibi temel meslek grupları sonrasında yaş gruplarına göre nüfusun geri kalanına dağıtılacak aşıların ücretsiz ve isteğe bağlı olacağını açıkladı.  

Belçika, aşısı sağlayıcısı firmalardan AstraZeneca/Oxford, Johnson&Johnson, BioNTech/Pfizer, Curevac ve Moderna ile sözleşme imzalamıştı. BioNTech/Pfizer ve Moderna tarafından sağlanacak aşıların %95, AstraZeneca/Oxford aşısının %70 etkili olduğu belirtilirken diğer ikisinin koruma seviyeleri henüz bilinmemektedir. Johnson&Johnson dışındaki tüm aşılar, bir ay arayla olmak üzere iki faz aşılama gerektirmektedir.

Diğer taraftan Federal Sağlık Bakanı Frank Vandenbroucke, aşılamanın ne kadar süreceğinin henüz belli olmadığını ancak yıl boyunca devam etmesinin beklendiğini belirtti.

Kaynak: FlandersToday