Belçika’da Koronavirüs Tedbirleri Genişletildi

24 Mart 2021

Belçika'nın Federal ve Bölgesel Hükümet temsilcilerinin bir araya geldiği Danışma Komitesi toplantısında, koronavirüs vakalarındaki artışı durdurmak için bir dizi yeni önlem kararı alındı. Daha önce 5 Mart tarihinde, süresi iki defa uzatılan önlemlerin gevşetilmesi kararı alınmış ve bir sonraki toplantının 26 Mart tarihinde gerçekleştirileceği açıklanmış, ancak son dönemde vaka sayılarında görülen artış üzerine toplantı tarihi öne alınmıştır.

Başbakan Alexander De Croo tarafından toplantı sonrasında yapılan açıklamada, rakamların ve hastaneler üzerindeki baskının arttığı, komşu ülkelerde de benzer bir gelişmenin görülmekte olduğu, yaz aylarında yayılım riski ve kısıtlamaların azaltılmasının amaçlanlandığı ve bu sebeple uygulanacak önlemler ile dört haftalık bir mola verilmek zorunda kalındığı belirtilmiştir.

Açıklanan kararlara göre, 27 Mart-25 Nisan tarihleri arasında dört hafta yürürlükte olacak önlemler kapsamında, kuaförler, berberler, güzellik uzmanları gibi tıbbi olmayan temaslı meslekler yeniden kapanmak zorunda kalacak, "zaruri" olmayan ürünleri satan mağazalar sadece randevu ile müşteri kabul edebilecekler, anaokulları dışında ilköğretim için Paskalya tatili bir hafta uzatılarak 29 Mart Pazartesi gününden başlayacak, okullar 19 Nisan tarihinde yeniden açılacaktır.

Zorunlu olmayan seyahat yasağı ve uzaktan çalışma zorunluluğu devam edecek olup, kontrol ve cezaların artırılmasına karar verilmiştir. Açık havada bir araya gelebilecek kişi sayısı ise tekrardan dört kişiye indirilmiştir.  

Kaynak: RTBF, The Brussels Times