Brüksel Havayolları İçin 290 Milyon Avroluk Kurtarma Paketi

22 Temmuz 2020

Koronavirüs krizinden etkilenen ve Mart ayından bu yana ciddi nakit akışı sorunları yaşayan Brüksel Havayolları, Belçika federal hükümetinden 290 milyon Avro kurtarma paketi alacak. Havayolunun ana şirketi Lufthansa ile birkaç aydır devam eden görüşmeler sonunda varılan anlaşma kapsamında Belçika, Lufthansa'nın çeşitli garantileri karşılığında, havayoluna altı yıl içinde geri ödenmek üzere 290 milyon Avro kredi verecek.

Anlaşma, kredinin Brüksel Havayolları tarafından kullanılması-ana şirkete devredilmemesi, Brüksel Havayolları markasının korunması, havayolu şirketinin merkezi ve karar alma sürecinin Belçika'nın başkentinde kalması ve Belçika hükümetinin Brüksel Havayolları yönetim kurulunda iki üyesinin olmasını içeriyor. Diğer taraftan anlaşma kapsamında Lufthansa, personele yatırım yapmayı, havayolunun uzun mesafe ağını genişletmeyi ve iklim hedefleri doğrultusunda yeni uçakların daha ekolojik olmasını taahhüt etmektedir.

Anlaşma taslağının Belçika ve Alman hükümetleri, Lufthansa yönetimi ve Avrupa Komisyonu tarafından onaylanması gerekiyor.

Kaynak: The Bulletin