Flaman Hükümeti, COVID-19'un Yayılmasını Önlemeye Yönelik Tedbirlerden Etkilenen İşletmeler İçin Yardım Paketi Açıkladı

18 Mayıs 2020

Flaman Hükümeti, COVID-19'un Yayılmasını Önlemeye Yönelik Tedbirlerden Etkilenen İşletmeler İçin Yardım Paketi Açıkladı

Flaman Hükümeti, COVID-19'un yayılmasını önlemek için Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından açıklanan önlemlerden etkilenen işletmelere yardımcı olacak bir dizi önlem açıkladı. Buna göre, 13 Mart Cuma akşamından itibaren üç hafta boyunca kapanmaya zorlanacak veya açılış saatleri kısıtlanacak bar ve restoran gibi işletmeler, 4.000 Avroya kadar bir “zarar yardımı” talep edebilecekler.
Ulusal Güvenlik Konseyi tarafından COVID-19 virüsünün yayılmasını önlemek için açıklanan tedbirler arasında, Cuma günü gece yarısından 3 Nisan Cuma gece yarısına kadar Belçika'daki restoran, bar ve diskoların kapatılması, hafta sonu sadece gıda satan dükkanlar ile eczanelerin açılmasına izin verilmesi, diğer tüm dükkanların çalışma saatlerini hafta içi günlerle sınırlaması yer almaktaydı.
Flaman Hükümetince açıklanan tedbirler kapsamında; önümüzdeki üç hafta boyunca tamamen kapanmaya zorlanan tüm işletmelere 4.000 Avro, sadece haftasonu açılamayacak olan işletmelere 2.000 Avro, önlemlerin uzaması durumunda bir işletmenin 21 günden fazla kapalı kalması gereken her gün için ise 160 euro /gün verilebilecek, ayrıca Mayıs ayında ödenmesi gereken işletme emlak vergileri Eylül ayına kadar ödenebilecek.

Kaynak: VRTNWS FlandersNews