Flaman Hükümeti İstihdam Hedefi İçin 190 milyon Avro Yatırım Yapacak

16 Aralık 2020

Flaman Hükümeti, işveren federasyonları ve sendikalarla, koronavirüs krizinin işgücü piyasasına verdiği zararı onarmaya yardımcı olmak için tasarlanmış önlemleri içeren 190 milyon Avroluk bir plan üzerinde anlaşmaya vardı. Plan ile Flaman Hükümeti, koronavirüs krizi sonrası %74'e gerileyen istihdam oranını %80’e yükseltmeyi hedefliyor.

Plan çerçevesinde eğitim ve kariyer gelişimi için ayrılacak 119 milyon Avronun halihazırda çalışan, geçici olarak işten çıkarılmış olanlar ve işsiz olanlar için mesleki eğitim yatırımına harcanması öngörülüyor. Daha fazla insanı yeni beceriler öğrenmeye teşvik etmek için mesleki eğitim daha erişilebilir hale getirilecek.

Flaman Hükümeti, bölgenin dijital dönüşümüne dönük projeler için ise 50 milyon Avro yatırım yapacak. Tüm çalışanların bilgisayar okuryazarı olması amacına ulaşmak için Flaman İstihdam ve Mesleki Eğitim Servisi (VDAB) tarafından sunulan çevrimiçi kursların kullanılması planlanıyor.

Buna ek olarak, Flaman Hükümeti sürdürülebilir istihdam hedefine dönük olarak, insanları işte tutmaya yardımcı olacak uzaktan çalışmanın teşvik edilmesi gibi önlemler için 21 milyon Avro tahsis edecek.

Kaynak: FlandersNews